POGOSTA VPRAŠANJA

Za vas smo pripravili seznam pogostih vprašanj.
Nahajamo se v prostorih Maribox-a (bivši Kolosej)

Maribox Maribor,
Loška ulica 13,
2000 Maribor 

Ob vstopu v sobo pobega vam bo naš »gamemaster« predstavil vse potrebne informacije in navodila za pobeg. Ob tem boste izvedeli zgodbo sobe, v katero greste, kako upravljati s ključavnicami, kaj je vaš cilj,.. Pri tem je pomembno, da dobro spremljate in poslušate navodila. S seboj ne potrebujete ničesar, razen svoje ekipe. Priporočljivo je, da v primeru slabovidnosti vzamete tudi očala. 

»Gamemaster« v nadzorni sobi spremlja potek igre preko video kamer (pri čemer se videi ne snemajo oz. hranijo v bazo). V primeru, da se vaši ekipi zatakne, vam »gamemaster« pomaga z namigom preko walkie talkie-ja. Pri tem se ne gre za test IQ-ja, temveč je bistvo reševanje ugank, iskanju predmetov in logičnem povezovanju, za katero zadoščajo osnove osnovnošolske matematike, predvsem pa je pomembna zabava in sodelovanje ekipe. Pri tem so uganke sestavljene na pretežno simbolni ravni. V primeru, da ekipi kljub namigom ne uspe pobegniti iz sobe, »gamemaster« odklene vrata in spusti ven. 

Obe sobi sta približno iste težavnosti, pri čemer je koncept igre enak. Pri tem se v vsaki sobi pojavijo drugačne uganke, ki se vsakemu posamezniku zdijo težja ali lažja, boljše ali slabše. 

Ekipe so načeloma možne le po 6 igralcev, saj se na tak način tudi bolje sodeluje in komunicira. V primeru, da vas pride več kot 6, je možna tudi razporeditev ekip na pol, vsaka v svoji sobi pobega (ena v Černobilu, druga Cluedu). Pričnete lahko ob istem času in ob tem tudi tekmujete, kdo pride iz osbe prej (z manj namigi in v krajšem času), saj sta obe sobi približno enake težavnosti. Seveda lahko pri razporeditvi udeležencev v ekipe pravično pomagajo tudi naši »gamemasterji« z žrebom, priljubljena pa je prav tako bitka med spoloma. 

Igra je primerna za vsakogar od 10. leta (mlajši otroci so dobrodošli tudi v spremstvu staršev), ob čimer se lahko vključujete in zabavate vsi. Priporočljivo je, da mlajšim članom prepustite iskanje predmetov in odklepanje ključavnic. Pri nas se dokaže rek »več glav, več ve«, pri čimer so dobrodošle tako spretnosti in razmišljanje mlajših, kot tudi izkušnje in modrost starejših, zato zgornje omejitve starosti ni. 

Priporočeno je, da plačate ob začetku igre, glede na število igralcev (glejte cenik pod zavihkom Sobe – Černobil/Cluedo). Sprejemamo le gotovino. PLAČILO S KREDITNO KARTICO NI MOŽNO! 

Za boljšo izkušnjo aparature v sobi pobega niso dovoljene, varno jih lahko pustite v omaricah, ki jih zaklenete s ključem. Preventivno prav tako ni dovoljeno fotografiranje ali snemanje, saj morajo naloge in njihove rešitve ostati skrivnost, da lahko enako pozitivno izkušnjo pridobijo tudi ostali, ki nameravajo priti v sobo pobega. Po želji oz. dogovoru lahko ob koncu igre ekipe za spomin fotografiramo mi. 

Igra poteka v slovenščini, ob vnaprej dogovorjeni prošnji (vsaj dva dni prej) lahko tudi v angleščini. 

Seveda! Oglejte si darilni bon in potrebne informacije pod zavihkom Darilni bon. 

Tudi naša ekipa v času koronavirusa skrbi za ustrezno varnost obiskovalcev in svojih zaposlenih. 

Veljajo visoki higienski standardi in varnostni napotki, ki jih upoštevamo pri izvajanju storitev, za varnost ter pozitivno izkušnjo obiskovalcev vas naprošamo, da se jih držite tudi slednji. 

PCT pogoja ni potrebno izpolnjevati, v notranjih prostorih pa je uporaba zaščitne maske priporočljiva. 

Najdete nas lahko na našem Instagram profilu Zaklenjen.si, kamor objavljamo fotografije ekip, pogoste so tudi razne akcije in nagradne igre. Sledite nam! 

Niste našli odgovora na vaše vprašanje?

V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte.